Jatka lukemista ja tule tasoitusvedonlyönnin asiantuntijaksi."


Termi on nimetty Asian Handicapiksi sen itämaisen alkuperän takia. Aasialaiset tasoitusvedot ovatkin saavuttaneet paljon suosiota viime vuosina ja niitä löydät tänä päivänä jokaisen vedonlyöntisivuston kohdelistalta.


Mikäli tasoitus on muotoa +0, tällöin tasapelin sattuessa panos palautetaan vedonlyöjälle. Samoin käy myös, mikäli joukkueen tasoitus on -1 ja tämä joukkue voittaa tasan yhdellä maalilla.

Aasialainen tasoitusveto on loistava tapa pelata esimerkiksi altavastaajia. Esimerkissämme Tottenham kohtaa Dortmundin vieraskentällä ja saa kertoimen 3,70 voitostaan. Olet vedonlyöjänä sitä mieltä, että kerroin on aivan liian iso, mutta tiedät myös, että kohde ei ole kovinkaan osuva.

Varovaiset vedonlyöjät: Suosi aasialainen tasoitus 0 turvaverkolle.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

Esimerkki 2:
Kohde: Aasialainen tasoitusveto Dormund - Tottenham +0,5
Pelivalinta: 2
Kerroin: 1,82

Toisessa erimerkissä pelataan Tottenhamin voittoa aasialaisella tasoituksella. Tottenham saa markkinoilta puoli maalia eteen, eli vierastasoitus on +0,5. Näin ollen kohteen osumiseen riittää sekä Tottenhamin voitto ja tasapeli. Tässä kohteessa kerroin ei ole niin suuri, mutta vetosi osuu huomattavasti helpommin.

Eurooppalaista tasoitusvetoa on nykyisin tarjolla Veikkauksen lisäksi myös ulkomaisilla vedonlyöntiyhtiöillä. Monet peliyhtiöt tarjoavatkin nykyään todella kattavat kohteet myös 3-suuntaisiin tasoituksiin. Kohteita pelatessa on kuitenkin syytä olla tarkkana, ettei sekoita niitä aasialaisiin linjoihin.


Mitä tasoitusveto jalkapallossa tarkoittaa

Yksinkertaisin näistä on puolikkaan maalin tasoitus, jossa altavastaaja saa eteen 0,5 maalia, 1,5 maalia, 2,5 maalia tai niin edelleen. Puolentoista maalin tasoituksella altavastaaja saa hävitä ottelun maalilla, mutta se voittaa silti vedon. Tämä ”sallittava tappio” sitten aina vaihtelee tasoituksen mukaan.

Seuraava kategoria on ns. tasamaalin tasoitukset. Altavastaaja saa jälleen tasoituksen mukaisen maalimäärän avustusta. Tällä kertaa kuitenkin, jos altavastaaja saa yhden maalin tasoituksen ja peli päättyy suosikin yhden maalin voittoon, niin peli päättyy tasoituksen mukaan tasan. Aasialaisissa tasoituksissa tasapelille ei kuitenkaan koskaan tarjota kerrointa ollenkaan, joten tässä tilanteessa kaikkien vetojen panokset palautetaan.

Kolmas kategoria on ns. neljännesmaalin tasoitukset. Altavastaaja saa esimerkiksi +1,25 maalia eteen. Neljännestasoitukset ovat kaikkein hankalin ymmärtää, mutta niilläkin on selkeä logiikkansa. Aasialainen neljännesmaalin tasoitus koostuu tavallaan aina kahdesta erillisestä vedosta, joihin molempiin pelataan puolet halutusta panoksesta. Toinen vedoista on aina tasamaalin tasoitus ja toinen tästä puoli maalia ylös- tai alaspäin oleva tasoitusveto. +1,25 maalin tasoituksen esimerkissämme tämä veto koostuu aina +1 ja +1,5 tasoituksista, joiden ”keskiarvo” tuo 1,25 on.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että veto voi päättyä puoliksi voittoon ja puoliksi panosten palautukseen, tai puoliksi tappioon ja puoliksi panosten palautukseen. +1,25 tasoituksella, jos altavastaaja häviää ottelun maalilla, niin +1 tasoitus tuo oman ”vedon puolikkaan” rahat takaisin, kun taas +1,5 maalin osatasoitus on voittoisa. Alla on vielä esimerkkitaulukko, jolla voi asiaa vielä havainnollistaa paremmin. Saat kuvan klikkaamalla suuremmaksi.

Vetopörssi: Mitä on aasialaisen tasoituksen vedonlyönti?


Aasialaisten tasoitusvetojen lisäksi on olemassa myös ns. draw option -tasoitusvetoja. Niitä kutsutaan myös eurooppalaisiksi tasoituksiksi ja esimerkiksi Veikkaus tarjoaa tasoitusvedoistaan suurimman osan tässä muodossa. Eurooppalaiset tasoitusvedot ovat perinteisen 1X2-vetomuodon kaltaisia sillä erotuksella, että jompikumpi joukkue saa yhden tai useamman maalin tasoitusta lopputulokseen.

Esimerkiksi Arsenal – Swansea (+1) tarkoittaa kohdetta, jossa ottelun lopputulokseen lisätään Swansealle yksi maali, jolloin tämä tulos määrää pelikohteen lopullisen merkin. 2-0 -tulos olisi tasoituksen jälkeen 2-1 eli merkki olisi 1, 3-2 tulos olisi tasoituksen jälkeen 3-3 eli merkki olisi X ja niin edelleen.

Monesti pelaajat sekoittavat aasialaiset tasoituskertoimet ja draw option -tasoitukset. Edellä olevassa esimerkissä Swansea +1 draw option -vetona vastaa aasialaisena vetona Swansea +0.5:ttä, ei Swansea +1:tä. Monesti aasialainen tasoitusveto merkitään muodossa +1.0 tai +1.00 eikä +1, mutta tämä ei ole vakiintunut merkintätapa, joten pelaajan ei kannata tähän kirjoitusasuun luottaa.

Tasoitusvedonlyönti esportissa

Lähes kaikille on varmasti tuttua ottelun voittajan veikkaaminen ja miten homma siinä toimii – veikkaa voittoa tai tasuria ja ottelun tulos ratkaisee vedon tuloksen. Kuitenkin vedonlyönnissä on paljon ihmetystä aiheuttavia vetomuotoja, kuten Asian Handicap: Home-0,25 jne. jossa etenkin aloitteleva tai vähemmän vetoja harrastanut ihmettelee että mistä ihmeestä on oikein kyse. Aivan aloittelevien pelaajien keskuudessa törmää jopa kysymykseen (kohdattaessa vaikkapa line over 2,5) että ”mikä ihmeen puolikas maali”, mutta myös kokeneemmalta puolelta voi joutua ihmettelemään mitä tarkoittaa vaikkapa ”voittajaveto E/W”

Tasoitusvedonlyönnin erot eri urheilulajeissa

Pyrin käymään tässä artikkelissa läpi kaikki yleisimmät vedonlyönnin eri muodot, jotta vähemmän vetoja harrastanut pääsisi kärryille mistä on kyse, ja voi nämä ymmärtäessään laajentaa omaa vetorepertuaariaan perus 1×2 ja under/over vedoista moniin muihinkin mielenkiintoisiin vetoihin. On tietenkin selvää että vetomuotoja löytyy tarvittaessa vaikka millä mitalla, ja kaikki harvinaisemmat ei tähän mahdu, mutta tässä tapauksessa kysäise rohkeasti Ristikakkosen chatissa tai vaikkapa kommentoimalla tähän artikkeliin ja pyrimme auttamaan parhaamme mukaan asian selventämisessä. Pyrin listaamaan samaa tarkoittavat vetomuodot saman selityksen alle, koska eri bookkerit voivat käyttää erilaisia sanamuotoja samasta asiasta.

Aasialainen Tasoitus – Ymmärrä Vedonlyönnin Salat

Suomalaiset vedonlyöjät tuntevat varmasti paremmin eurooppalaisen tasoitusvedon, joka on ns. 3-suuntainen tasoitusveto. Toinen vaihtoehto on aasialainen tasoitusveto eli Asian Handicap, jota kutsutaan myös nimellä aasialaiset linjat. Se on meikäläisittäin huomattavasti monimutkaisempi tasoitusveto, joten suosittelemme aloittamaan 3-way-tasoituksista.